Kjells blogg

Kjells blogg

Flytta inte till Arboga eller Falun

Stort och småttPosted by kjell andersson Thu, May 11, 2017 15:58:04

Arbogakvinnan är den stora händelsen just nu. Åtminstone när det gäller inrikesnyheter. Hon står åtalad för två mord samt stämpling till mord. Bedrägeribrott och säkert mycket annat som inte jag har koll på. Man skulle kunna tro att fallet innehåller alla klassiska ingredienser som gör att den får sådant intresse. Kärlek, svartsjuka, otrohet och pengar. Men jag tror inte att så är fallet. Kvinnan verkar helt renons på känslor. Något så ovanligt som kvinnlig psykopat. Psykologguiden beskriver en psykopat på följande vis: Personer med anti-sociala drag och psykopati framstår som kalla och hänsynslösa. De blir lätt provocerade och kan då utstråla våld. Deras tillvaro verkar inte särskilt planerad eller förutsägbar, utan präglas av impulsivitet och ansvarslöshet. Och mycket av det som framgår i beskrivningen av kvinnan stämmer in i den bilden.

Kommer att tänka på ett annat fall med en kvinnlig förövare. Den tyska kvinnan Christine Schürrer som slog ihjäl två barn och skadade mamman svårt. Av blind svartsjuka. Det var hennes expojkväns nya familj. Och kanske hade hon en grumlig bild av att få återförenas med expojkvännen om hans familj var ur vägen. Vad vet jag. Om jag inte missminner mig så hade hon aldrig någon bra förklaring till det hela. Hon hade enligt den psykiatriska undersökningen ingen allvarlig psykisk störning vilket borde innebära att hon hade någon form av personlighetsstörning. Men det som är mycket märkligt är att det också ägde rum i Arboga. Två tragedier inom loppet av nio år på samma ställe. Man undrar vad det är med Arboga.

Annars är ju Falun starkt förknippat med våldsamheter. Först Mattias Flincks massmord på kvinnor ur Lottakåren. De var i Falun på övning. Mordet var också ett svartsjukedrama. Eller åtminstone var det förklaringen till att han gick till regementet och hämtade en AK4 och mejade ned dem. Kvinnor som inte hade med det hela att göra. Och under samma period började den fabulösa upprullningen av mord som Sture Bergwall under stark påverkan av narkotiska preparat börjat erkänna. I stort sett alla ouppklarade mord i svensk nutida brottshistoria. Det visade sig ju förstås vara rena falsarier. Vilket man tycker att de ansvariga borde ha förstått redan från början. I grannkommunen Borlänge huserade Svartenbrand. I en villa som Hells Angeles hyrde hittade man ett lik nedgrävt. Bara 100 meter från brorsans hem.

Om man ska sammanfatta det hela så kan man väl säga att Arboga och Falun är två orter man gör bäst i att inte flytta till. Med största sannolikhet är det trots allt en slump. Men i fallet Arboga måste man väl ändå säga att det är märkligt. Två kvinnliga psykopater som går bärsärk inom loppet av nio år. Kan inte ha hänt någonstans i världshistorien. Ibland överträffar verkligheten dikten.

Tittar man ut i världen finns det andra människor med grava personlighetsstörningar. Donald Trump har avskedat FBI chefen. Av den enkla anledningen att han höll i utredningen av rysk inblandning i valet av president. Enligt honom själv ska anledningen till avskedandet ha varit att han tyckte att FBI chefen skött affären med Hillary Clintons mailhantering dåligt. Kvalificerat skitsnack. Det började helt enkelt brännas under fötterna på hela Trumpadministrationen. Någon annan förklaring finns inte.

Nu måste jag börja förbereda mig för ett föredrag jag ska hålla. Om Gyllenkrokens aktivitetshus. Ett ställe för människor med psykisk sjukdom. Där händer aldrig sådana här saker.

Så att ni vet.  • Comments(0)//blogg.kjellandersson.com/#post899