Kjells blogg

Kjells blogg

ASAP Rocky o Greta

Stort och småttPosted by kjell andersson Sat, August 03, 2019 20:18:20


Klockan är snart halv åtta. Det är den tredje augusti och solen går allt tidigare ned. Augustimörka kvällar är på intågande. Det är inte helt fel. En ljummen mörk augustikväll på balkongen hör till sommarens höjdpunkter. Bara sitta där och lösa all världens problem, eller åtminstone mina egna. Kanske med ett glas rom och David Bowies Hunky Dory i lurarna.

Dagens stora nyhet är alltså att ASAP Rocky har landat i USA. Historiens mest ointressanta media-händelse är till ända. Gudskelov. En jävla amerikansk rappare jag aldrig hört talas om som tillsammans med sina livvakter vevar mot någon invandrande missbrukare. Rättegång vidtar som förväntas intressera stora delar av Sverige. Det måste vara fullständig nyhetstorka när något sådant toppar nyhetsflödet. Låt rappgrabben ta sitt straff och skicka den invandrande missbrukaren på torken. I tysthet. Over and out.

Ungen ligger uthälld på soffan och kollar något TV-program som jag castar från Barn-Tv appen. Verkar lite tjatigt. Hur många avsnitt som helst. Annat var det på min tid. Då fick man nöja sig med Humle och Dumle samt Anita och televinken på den enda kanalen som erbjöds. Och det bara en gång i veckan. Som jag minns det. Och jag har inte tagit någon skada. Alls. Tror jag.

Bebben står ute på balkongen och skriker något oklart. Låter som Anna. Det är ju namnet på sambon som jobbar i sitt anletes svett på ICA. Vilket får mig att känna mig som en dålig pappa. Så eländigt har det väl ändå inte varit idag? Tre timmars turné runt Frölundas lekplatser. Borde räcka även för den kräsne?

I övrigt noterar jag att det är Greta som gäller. Den där lilla oerhört söta smarta sextonåringen som skrämmer slag på hela högern. Det senaste är alltså brunhögerns nagelfaring av båten hon ska segla till USA med. Kan det finnas något skumt med den? Är den minsann inte också miljöfarlig? Hur är det med sponsorer? Är inte de jävligt miljöovänliga? Ägnar hon sig månne åt lite dubbelmoral? Hur infantil får dagens borgerliga väljare och beslutsfattare vara? En sextonåring som satt hela världen i gungning ska till varje pris sänkas, gärna med segelbåt och allt. För min del får hon gärna flyga till alla världens hörn. Hon har ju ett viktigt budskap att berätta om. Nämligen att världens alla medborgare mycket väl kan vara utplånade om några hundra år på grund av att vi förstör miljön på vår gemensamma jord. Hon är väl den enda som skulle kunna flyga med gott samvete. Greta, ett gott råd, vägra förklara allt, bara gör det du ska. Dynghögern fattar ändå inget. De är en förlorad generation.

För egen del har jag ägnat mitt konstnärliga skapande åt att teckna klot. Möjligen kan de uppfattas som planeter. Det som alla klot-teckningar har gemensamt är att de är helt hopplöst dåliga. Och det är ju en konstnärlig handling, att komma underfund med att man är ute och cyklar. Jag har gjort min sista klot-teckning.  • Comments(0)//blogg.kjellandersson.com/#post921