Kjells blogg

Kjells blogg

Plötsligt lutar han betänkligt

Stort och småttPosted by kjell andersson Tue, July 25, 2017 17:38:22

Bebben sitter i hallen. Han är glad och uppspelt för han vet att han ska få komma ut på promenad med mamman. Plötsligt lutar han betänkligt. Hamnar på sidan mot en väskan. Mamman sätter sig på huk och tittar. Sätter upp honom igen och han sjunker sakta ned mot marken igen. Han verkar vakna till. Jag går dit och lyfter upp honom. Nu är han inte längre pigg och förväntansfull. Han är sömnig och huvudet lutar mot min axel. Han kommer snart att somna. Ytterliggare en av dessa frånvaroattacker. De kommer ganska ofta. Små korta på några sekunder. Denna var dock lite kraftigare.

Att ha en bebbe med epilepsi gör något med tillvaron. Rutiner är nästan omöjliga att upprätthålla. Får han en attack sent på eftermiddagen så somnar han och sover kanske tre timmar och sedan är han pigg. I flera timmar. För mig och sambon innebär det uppesittarnatt. Eller också sover han längre och vaknar mitt i natten. Någon av oss, oftast sambon får då snällt kliva upp och uttröttad se på när han glad som en lärka far runt i vardagsrummet. Kanske får man ändå vara glad över hans livslust. Det är väldigt sorgligt att ha honom i knäet, glad och ivrig och sedan se blicken frysa till och märka att han för några sekunder inte är med. Efter det denna trötthet.

Vi är i början av det nya livet. Medicineringen ska förhoppningsvis med tiden göra att han slipper de här attackerna. Och kanske växer det bort. Men om det vet vi inget och läkarna kan inget säga. All epilepsi är mycket individuell. Det kan se ut på väldigt många sätt. Dock är den inte livshotande och den ska heller inte att ha någon menlig inverkan på hans utveckling. Han har heller ingen aning om attackerna. Det enda han märker är att han blir trött.

Vi är ändå mycket lättade att det var epilepsi. Det går att leva med. När det hände första gången och han åkte upp med ambulans till akuten så spelades det upp betydligt värre scenarion i våra huvuden.

Kanske är det ändå värst för ungen. Han blir lite åsidosatt även om vi försöker att uppmärksamma honom så mycket vi kan. Som tur är har han två stora bröder som ägnar honom en massa uppmärksamhet. I helgen var vi också på besök hos mormor och morfar. Då fick han sin beskärda del. Mycket tid tillbringades i och utanför mormors textilateljé med diverse pyssel. Mormor är bra på sånt.

Dock blir denna blogg lite påverkad. Tiden att skriva blir mindre. Å andra sidan är det väl ingen katastrof. Världen är full av goda bloggare. Som vanligt tipsar jag om tre mycket underhållande bloggar.

http://www.tommywidekarr.se/

http://carina55.blogspot.se/

https://zorbapop.wordpress.com/

I övrigt ska jag förstås när andan faller på och när tid infinner sig skriva. Jag gillar ju det.

Snart kommer de hem från promenaden och mitt tips är att bebben sover. Och därmed blir det uppesittarkväll. Ty någonstans vid halv tio kommer han att vakna. Pigg som en lärka.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.